sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Say Cheese!

Say Cheese!

Viikonloppuna on aikaa käydä läpi jääkaapin sisältö. Tänä päivänä ruokahävikin vähentäminen on kova sana ja tällä kertaa kotikeittiön antimista syntyi juustoinen piirakkakokeilu. Kasvispiirakka maistuu esimerkiksi illanistujaisissa tai suolaisena välipalana. Suolaa ei tarvita, sillä sitä on juustoissa runsaasti. Resepti on helposti muokattavissa. Hyvää ruokahalua!


It was time to check the actual contents of our refrigerator. Nowadays decreasing the food waste is the hot topic and today I made a try with a cheesy vegetable pie. This pie is a good choice for evening gatherings or as a salty snack. No need for extra salt as the cheese contain it richly. The recipe is easy to modify depending on your taste. Bon appetite!

Juustoinen kasvispiirakka 


1 tunti 

POHJATAIKINA 


2 1/2 dl vehnäjauhoja 

1 1/2 dl ruisjauhoja 

150 g voita 

¼ dl kylmää vettä 

TÄYTE 

2 sipulia 

1 punainen paprika 

rypsiöljyä paistamiseen 

noin 180 g fetajuustoa 

200 g kermaviiliä 

3 kananmunaa 

noin 130 g juustoraastetta 

mausteita maun mukaan: rouhittua pippuria, Provencen yrttisekoitusta 

Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 26 cm). Yhdistä nyppien jauhot ja voi. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja laita hetkeksi jääkaappiin. 


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 

Hienonna sillä aikaa sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. 


Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä öljyä. 


Vispaa munat rikki ja sekoita kermaviilin kanssa. 



Lisää sekaan mausteet ja juustoraaste. 



Lisää kasvikset ja fetajuusto esipaistetun pohjan päälle. 


Kaada päälle täyteseos. 


Kypsennä uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja täyte hyytynyt. 



Cheesy vegetable pie 


1 hour 


BASE DOUGH 


2 1/2 dl of wheat flour 


1 1/2 dl of rye flour 


150 g of butter 


¼ dl of cold water 


FILLING 


2 onions 


1 red pepper 


rapeseed oil for frying 


about 180 g of feta cheese 


200 g of sour cream 


3 eggs 


about 130 g of grated cheese 


seasoning according to taste: roasted pepper, Provencal herb mix 

Grease the pie plate (diameter about 26 cm). Combine the of flour and butter. Add cold water. Press the dough lightly on the bottom and the edges. Sting the pie with a fork and put it in the fridge for a while. 
Heat the oven to 200 degrees. Pre-bake the bottom for 10 minutes. 

Meanwhile peel and cut fine the onion and chop the peppers into small cubes. Fry vegetables in a pan in a small amount of oil. Whip the eggs and mix with sour cream. Add the spices and grated cheese. 

Add the vegetables and the feta cheese over the pre-baked pie base. Pour over the egg-cream-cheese-mixture. Bake in the bottom level of the oven for about 25 to 30 minutes until the surface has got the color and the filling is clotted.



Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...