maanantai 13. elokuuta 2018

Hippuisen hyvää

Have a bit of something sweet

Olen tehnyt suklaakeksejä lukemattomia kertoja, kokeillut erilaisia reseptejä ja testannut monenlaisia yhdistelmiä. Jos haluaa helpon, nopean ja takuuvarmasti herkullisen helpotuksen pahimpaan makeannälkään, amerikkalaiset suklaahippukeksit ovat oiva valinta. 😊 Parhaimpia keksit ovat tuoreeltaan, mutta ne säilyvät noin viikon peltirasiassa. Jos kaipaat vaihtelua, kokeile ihmeessä tavallisen suklaan tilalta esimerkiksi valkosuklaata tai lisää taikinaan kaakaojauhetta!
Tämänkertainen ohje on alunperin Kinuskikissan blogista bongattu.

I've made chocolate cookies countless times, tried different recipes and tested a wide variety of combinations. If you want an easy, fast, and delicious relief for a sweet tooth, American Chocolate Chip Cookies are a great choice. 😊 The cookies taste best when freshly baked but they can be stored in a tin at room temperature for a week. If you want some variation, try white chocolate instead of dark/milk chocolate or add some cocoa powder into the dough!
This recipe is originally from the Kinuskikissa´s blog.



Suklaahippukeksit

2 uunipellillistä 

45 minuuttia 


TAIKINA 

175 g voita 

1 ½ dl sokeria 

1 ½ dl fariinisokeria 

1 ½ tl vanilliinisokeria 

1 kananmuna 

5 ½ dl vehnäjauhoja 

2 tl leivinjauhetta 

½ tl suolaa 

160 g suklaata (Marabou Fudge ja merisuola) 

Sulata voi varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon sokerit ja kananmuna. 


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. 



Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten karkeasti rouhittu suklaa. 


Pyörittele taikinasta palloja, litistä hieman ja asettele palat pellille leivinpaperin päälle. 


Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Älä ylipaista! Anna jäähtyä ritilän päällä.



Chocolate Chip Cookies

2 baking trays

45 minutes

DOUGH

175 g of butter

1 ½ dl of sugar

1 ½ dl of brown sugar

1 ½ tsp of vanilla sugar

1 egg

5 ½ dl of wheat flour

2 tsp of baking powder

½ tsp of salt

160 g chocolate (Marabou Fudge and Sea Salt)

Melt the butter carefully in the microwave. Mix together with sugar and egg.

Combine dry ingredients together. Then add them into the dough.

Let the dough cool to room temperature to avoid chocolate melting in the dough. Then add roughly chopped chocolate into the dough.

Roll the dough into small balls and place them on the baking sheet. 

Bake at 200 degrees for about 10 minutes. Do not over-bake! Let the cookies cool.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...