sunnuntai 12. elokuuta 2018

Maistuisiko marenki?


Would you fancy some meringue?

Australian ja Uuden-Seelannin herkkuihin kuuluu pavlovaleivos. Tuo marenkipohjainen jälkiruoka on nimetty venäläisen ballerina Anna Pavlovin mukaan. Yksinkertainen leivonnainen syntyy kananmunanvalkuaisesta ja sokerista, kermaisesta täytteestä sekä tuoreista marjoista. Täytettä on helppo muunnella oman maun mukaan.

Marenki on kuin taikatemppu: miten kahdesta ainesosasta voikaan syntyä herkku, joka on päältä rapea ja sisältä pehmeän vaahtokarkkimainen! Marengin valmistuksessa on erityisen tärkeää, että valkuaisten joukkoon ei pääse yhtään keltuaista tai rasvaa. Marengit ovat herkullisia myös sellaisinaan ja ne säilyvät ilman täytettä huoneenlämmössä vaikkapa lautasella. Jos siis kukaan ei käy niitä napsimassa vaivihkaa parempiin suihin. 😊 Meillä syntyi tänään tällaisia:


Pavlova dessert is a part of the national delicacies of both Australia and New Zealand. This meringue-based dessert is named after the Russian ballerina Anna Pavlova. The simple dessert is made of egg white and sugar, creamy filling and fresh berries. Filling is easy to modify according to your taste. 

Meringue is like a magic trick: delicacy is made of two ingredients only, with a crispy outside and soft and marshmallow-like inside ! It is especially important that no egg yolk or fat ends up to the meringue, so be careful! Meringues are delicious as such and they can be stored without a filling for example on a plate at the room temperature. Well, if nobody goes feasting with them on the sly. 😊 Today we got these:


Minipavlovat


10‒12 kappaletta 

30 minuuttia + uunissa ja uunin jälkilämmössä 2,5 tuntia 

MARENKI 

3 kananmunan valkuaista 

1 ½ dl sokeria 

1 tl maissitärkkelystä (Maizena) 

½ tl valkoviinietikkaa 

TÄYTE 

2 dl vispikermaa 

3 tl sokeria 

1 tl vaniljasokeria 

KORISTEEKSI 

mansikoita, mustikoita 

Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta valkuaisvaahdosta tulee kuohkeaa. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää viinietikka. Kääntele tasaiseksi. 


Pursota leivinpaperille noin 10 cm kokoisia pyörylöitä. Pursota pyörylöihin myös paksumpi reuna niin, että pavloviin jää keskelle kolo täytettä varten. Pursottimen puutteessa voit laittaa leivinpaperille ruokalusikalla nokareita ja levittää ne sitten pyöreiksi noin 1 sentin paksuiksi kiekoiksi. 


Paista 110-asteisessa uunissa noin tunnin-puolentoista tunnin ajan tai kunnes marengit ovat keveiltä ja irtoavat leivinpaperista. Avaa uunin luukku hieman raolleen ja kuivata marenkeja jälkilämmössä noin tunti. 


Vaahdota vispikerma sähkövatkaimella ja lisää siihen sokerit.



Nosta kullekin pavlovalle nokare täyettä juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla.



Mini Pavlovas

10 to 12 mini pavlovas 

30 minutes in oven and for 2.5 hours in after-warmth 

MERINGUE 

3 egg whites 

1 ½ dl of sugar 

1 tsp of corn starch (Maizena) 

½ tl of white wine vinegar 

FILLING 

2 dl of whipped cream 

3 tsp of sugar 

1 tsp of vanilla sugar 

DECORATION 

strawberries, blueberries 

Take the eggs at room temperature in advance. Put the egg whites into a bowl and whisk until stiff and cloud-like. Add the sugar a teaspoonful at a time, whisking well after each addition, until all the sugar has been added. Blend the corn starch and vinegar into the meringue mixture. Pipe meringue onto the parchment paper. Indent the center with a spoon to allow room for cream. 

Bake at 110 degrees for over an hour or until the meringues are light and loose from baking paper. Then turn the oven off , open the door a little and let the meringues in the hot oven for another 60 minutes. 

Whip cream and add sugars. Fill each mini pavlova with the cream just before serving. Decorate with fresh berries.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...