sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Äitienpäivän kakku rakkaalle äidille

Mother´s Day Cake for my dear mom


Yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä on oma äitini. Hän on tukenut minua koko elämäni, seissyt rinnallani ilon ja surun hetkinä, kuunnellut ja uskonut minuun.

Tänä äitienpäivänä halusin yllättää äitini suklaisella pätkistäytekakulla, johon sain inspiraatiota K-Ruoka-sivuston reseptistä.

One of the most important people in my life is my own mother. She has supported me through all my life, stood alongside through thick and thin, listened and believed in me.

On this Mother´s day I wanted to surprise my mom with a mint chocolate cake. I got some inspiration for the recipe from the K-Ruoka website.



Pätkistäytekakku


16 annosta

2 tuntia + jääkaapissa mehevöityminen



POHJA

3 kananmunaa

2 ½ dl sokeria

50 g voita sulatettuna

1 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta



PÄTKISTÄYTE

2 dl vispikermaa

250 g maitorahkaa

1 pussi (140 g) Fazer Pätkis mini bites

½ dl sokeria



KOSTUTUS

1 ½ dl Valio Eila Latte minttu maitokahvijuomaa



KUORRUTUS

2 dl vispikermaa

4 tippaa sinistä geeliväriä



KORISTELU

suklaalastuja (tummaa ja vaaleaa)

vihreitä ranskanpastilleja


Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (halkaisija noin 20 cm).

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45‒50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka. Rouhi suklaapalat hienoksi muruksi veitsellä. Sekoita suklaa ja sokeri täytteeseen.

Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla, jolloin lopputulos on siistimpi. Kostuta pohja maitokahvijuomalla, kostuta runsaasti, jos pohjat ovat paksuhkoja. Levitä päälle täytettä ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta myös päällimmäinen kerros. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.

Vaahdota vispikerma. Ota noin 1/3 vaahdosta kulhoon ja värjää se sinisellä elintarvikevärillä mintunvihreäksi. Levitä kakun päälle kauttaaltaan valkoinen kermavaahtokerros. Levitä sitten mintunvihreäksi värjätty kermavaahto kakun päällysosaan. Koristele suklaalastuilla ja ranskanpastilleilla. Poista leivinpaperit ja nosta kakku tarjolle.




Mint Chocolate Cake


16 servings

2 hours + the time in the refrigerator


BASE

3 eggs

2 ½ dl of sugar

50 g melt butter

1 dl of milk

3 dl of wheat flour

½ dl of cocoa powder

2 teaspoons baking powder


FILLING

2 dl of whipped cream

250 g curd cheese

1 bag (140 g) Fazer Pätkis mini bites

½ dl of sugar


MOISTENING

1 ½ dl of Valio Eila Latte mint milk tea


TOPPING

2 dl of whipped cream

4 drops of blue food coloring gel


DECORATION

chocolate chips (dark and white)

Fazer Avec -Peppermint flavored chocolate lentils


Prepare cake base. Grease and flour a small pan (about 20 cm in diameter).

Whip eggs and sugar. Add butter and milk. Combine flour, cocoa powder and baking powder together. Add the flour mixture to the dough and mix. Avoid unnecessary mixing so that the dough does not thicken too much. Pour the dough into the pan.

Bake at 175 degrees in the oven's lower level for about 45 to 50 minutes or until the cake is ready. Cover the pan with baking paper if the surface is getting too dark. Undo the cake from the pan when cooled. Cut the base into three parts.

Whip the cream and mix with the curd. Chop chocolate pieces with a knife. Mix chocolate and sugar into the filling.

Put on part of the base on the serving plate. Moisten the base with latte, moisten a lot if the base is thick. Add some filling and put the other base plate on it. Continue the same way and moisten the top layer as well. Move the cake into the fridge for the next day.

Whip cream. Take about 1/3 of the whipped cream in the bowl and color it with blue food color until mint green. Cover the cake with white whipped cream. Then cover the top with mint green whipped cream. Decorate with chocolates chips and Fazer Avec -lentils.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...