Crispy Wakeup
Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen kaavan mukaan, kunnes törmäsin ohjeeseen, jossa taikina valmistuu itsestään "nukkumalla" yön yli jääkaapissa. Miten vaivatonta ja helppoa! Näistä sämpylöistä tulee täydellisen rapeakuorisia, mutta sisältä pehmeitä. Yllätä perhe ja leivo tuoretta leipää aamupalapöytään. 😊
It would be wonderful to have freshly baked bread rolls in the morning, but rarely is this possible. I have always baked bread rolls traditionally, until I found this recipe where the dough is made in the evening, put in the refrigerator and baked in the morning. How easy! These rolls are crispy, but soft inside.become completely crunchy, but soft inside. Surprise your family and bake fresh bread for the breakfast. 😊
Rustiikkiset sämpylät
Noin 12 sämpylää
TAIKINA
6 dl vettä
1 pss kuivahiivaa (11 g)
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl sämpyläjauhoja
PÄÄLLE
puurohiutaleita
Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola.
Lisää vehnä- ja sämpyläjauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon.
Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi.
Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli.
Kuumenna aamulla uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle puurohiutaleita tai siemeniä. Tee ristiviilto sämpylöiden päälle.
Paista sämpylöitä 30 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.
Crispy Bread Rolls
12 rolls
overnight + 45 minutes
6 dl of water
11 g dry yeast
1 dl of rye flour
1 dl oat flakes
2 tsp of salt
4 dl of wheat flour
4 dl of bread roll flour
ON TOP
seeds or flakes
Dissolve the yeast in cool water. Add rye flour, oat flakes and salt. Add wheat flour and bread roll flour gradually into the dough. Mix gently, do not knead. The dough may stay loose. Cover the bowl and put into the refrigerator overnight.
Heat the oven to 225 degrees in the morning. Remove the dough from the refrigerator and using a spoon, divide the dough into 12 rolls on two baking trays. Sprinkle seeds and/or flakes on the rolls. Make a cross over the rolls. Bake the rolls for 30 minutes slightly above the lower level of the oven. Do not cover the rolls after baking to keep them crisp.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!