Something really sweet
Kesän ensimmäiset mansikat innostivat kotileipuria kokeilemaan kuppikakkuja! Maustekakkupohja sai uutta potkua mansikkatäytteestä, vaniljatuorejuustokuorrutteesta ja tuoreista mansikoista. Komeus sai alleen vaniljaisen alustan: vaniljan ja mantelin makuiset tähdet syntyivät helposti välipalapatukoista. Varoitus: tämä on makeaa! 😄
The first strawberries of the summer inspired this home
baker to try cupcakes! The spice cake base got some new twist from a strawberry filling, vanilla cream cheese topping and fresh strawberries. There was vanilla under the muffin too: cookie stars were easily created from the vanilla-almond-flavored snack bars. Warning: this is
sweet! 😄
Mansikkakuppikakut ja vaniljatähdet
12 kuppikakkua
2 tuntia
POHJA
250 g Reformi Maustekakku jauhoseosta
250 g Reformi Maustekakku jauhoseosta
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 kananmunaa
TÄYTE
paistonkestävää mansikkamarmeladia
KUORRUTE
5 dl tomusokeria
100 g pehmeää voita
200 g vaniljatuorejuustoa
6 tippaa punaista geelimäistä elintarvikeväriä
KORISTELU
mansikoita
vaniljatähtiä (ks. ohje alempana)
Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele muffinivuokapelti voilla tai öljyllä. Vaahdota 150 g voita ja 1,5 dl sokeria. Lisää 4 kananmunaa vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Jatka vispausta noin 3 minuuttia keskinopeudella kunnes seos on paksumpaa ja väriltään ruskeaa.
Annostele taikinaa muffinivuoan pohjille.
Lisää jokaiseen vuokaan mansikkamarmeladia...
...ja lisää loppu taikina päälle.
Paista kuppikakkuja noin 13‒15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Anna jäähtyä
Vaahdota pehmeä voi tomusokerin kanssa. Lisää tuorejuusto ja 6 tippaa punaista geelimäistä elintarvikeväriä ja jatka vatkausta parin minuutin ajan.
Siirrä kuorrute hetkeksi jääkaappiin.
Kuorruta jäähtyneet kuppikakut tuorejuustokuorrutteella. Kuorruttamiseen voi käyttää tavallista muovipussia, johon tehdään reikä kulmaan.
Koristele mansikoilla. Asettele tarjottimelle vaniljatähtien päälle.
Vaniljatähdet
vanilja-manteli-proteiinipatukoita tai muuta vastaavaa
tomusokeria
Kauli patukoita tomusokerin avulla ohuemmiksi. Jos patukat ovat kovia ja niitä on hankala käsitellä, voit pehmentää niitä varovasti mikrossa pienen vesimäärän kanssa. Ota tähtimuotilla kuvioita ja asettele uunipellin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
Strawberry Cupcakes
12 cupcakes
2 hours
BASE
250 g Reformi Maustekakku (Spice Cake) Mixture
150 g of butter
1,5 dl of sugar
4 eggs
FILLING
strawberry jam
TOPPING
5 dl icing sugar
100 g soft butter
200 g of vanilla cream cheese
6 drops of red food coloring gel
DECORATION
strawberries
vanilla stars (check the instructions below)
Preheat the oven to 175 degrees. Grease small muffin pan with
butter or oil.
Beat 150 g butter and 1,5 dl of sugar together. Add 4 eggs
in turns with the flour mixture. Continue whipping for about 3 minutes at
medium speed until the mixture is thicker and gets a brownish color.
Divide 2/3 of the dough into the muffin pan holes. Add a pat of
strawberry jam into each hole and add the rest of the dough. Bake cupcakes for about 13 to 15 minutes
until they look ready. Let them cool.
Cream soft butter with powdered sugar. Add the cream cheese and 6 drops
of red food coloring gel and continue whipping for a couple of minutes. Place the mixture to the fridge for a moment.
Glaze the cupcakes with cream cheese topping. You can use an
ordinary plastic bag to make the topping, just make a hole into one corner of the bag. Decorate with
strawberries. Place the cupcakes on vanilla stars on a tray.
Vanilla Stars
vanilla-almond flavored protein/snack bars or similar
icing sugar
Roll bars thinner with help of icing sugar. If the bars are too tough to handle, you can gently soften them in a microwave, together with a small amount of water. Using cutters, cut out and place them on the baking tray, leaving a gap between them. Bake a moment in 200 degrees, until lightly golden-brown.
Nauti 😊
Enjoy 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!