lauantai 2. kesäkuuta 2018

Makeaa mahantäydeltä


Something really sweet


Kesän ensimmäiset mansikat innostivat kotileipuria kokeilemaan kuppikakkuja! Maustekakkupohja sai uutta potkua mansikkatäytteestä, vaniljatuorejuustokuorrutteesta ja tuoreista mansikoista. Komeus sai alleen vaniljaisen alustan: vaniljan ja mantelin makuiset tähdet syntyivät helposti välipalapatukoista. Varoitus: tämä on makeaa! 😄

The first strawberries of the summer inspired this home baker to try cupcakes! The spice cake base got some new twist from a strawberry filling, vanilla cream cheese topping and fresh strawberries. There was vanilla under the muffin too: cookie stars were easily created from the vanilla-almond-flavored snack bars. Warning: this is sweet! 😄

Mansikkakuppikakut ja vaniljatähdet


12 kuppikakkua 

2 tuntia 

POHJA 

250 g Reformi Maustekakku jauhoseosta 

150 g voita 

1,5 dl sokeria 

4 kananmunaa 


TÄYTE 

paistonkestävää mansikkamarmeladia 

KUORRUTE 

5 dl tomusokeria 

100 g pehmeää voita 

200 g vaniljatuorejuustoa 

6 tippaa punaista geelimäistä elintarvikeväriä 




KORISTELU 

mansikoita 

vaniljatähtiä (ks. ohje alempana)


Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele muffinivuokapelti voilla tai öljyllä. Vaahdota 150 g voita ja 1,5 dl sokeria. Lisää 4 kananmunaa vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Jatka vispausta noin 3 minuuttia keskinopeudella kunnes seos on paksumpaa ja väriltään ruskeaa. 


Annostele taikinaa muffinivuoan pohjille. 
Lisää jokaiseen vuokaan mansikkamarmeladia...


...ja lisää loppu taikina päälle. 


Paista kuppikakkuja noin 13‒15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. 


Anna jäähtyä 

Vaahdota pehmeä voi tomusokerin kanssa. Lisää tuorejuusto ja 6 tippaa punaista geelimäistä elintarvikeväriä ja jatka vatkausta parin minuutin ajan. 


Siirrä kuorrute hetkeksi jääkaappiin. 

Kuorruta jäähtyneet kuppikakut tuorejuustokuorrutteella.  Kuorruttamiseen voi käyttää tavallista muovipussia, johon tehdään reikä kulmaan. 


Koristele mansikoilla. Asettele tarjottimelle vaniljatähtien päälle.

Vaniljatähdet

vanilja-manteli-proteiinipatukoita tai muuta vastaavaa 
tomusokeria 



Kauli patukoita tomusokerin avulla ohuemmiksi. Jos patukat ovat kovia ja niitä on hankala käsitellä, voit pehmentää niitä varovasti mikrossa pienen vesimäärän kanssa. Ota tähtimuotilla kuvioita ja asettele uunipellin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.


Strawberry Cupcakes


12 cupcakes

2 hours

BASE

250 g Reformi Maustekakku (Spice Cake) Mixture

150 g of butter

1,5 dl of sugar

4 eggs

FILLING

strawberry jam

TOPPING

5 dl icing sugar

100 g soft butter

200 g of vanilla cream cheese

6 drops of red food coloring gel

DECORATION

strawberries

vanilla stars (check the instructions below)

Preheat the oven to 175 degrees. Grease small muffin pan with butter or oil.

Beat 150 g butter and 1,5 dl of sugar together. Add 4 eggs in turns with the flour mixture. Continue whipping for about 3 minutes at medium speed until the mixture is thicker and gets a brownish color.

Divide 2/3 of the dough into the muffin pan holes. Add a pat of strawberry jam into each hole and add the rest of the dough. Bake cupcakes for about 13 to 15 minutes until they look ready. Let them cool.


Cream soft butter with powdered sugar. Add the cream cheese and 6 drops of red food coloring gel and continue whipping for a couple of minutes. Place the mixture to the fridge for a moment.

Glaze the cupcakes with cream cheese topping. You can use an ordinary plastic bag to make the topping, just make a hole into one corner of the bag. Decorate with strawberries. Place the cupcakes on vanilla stars on a tray.

Vanilla Stars

vanilla-almond flavored protein/snack bars or similar

icing sugar

Roll bars thinner with help of icing sugar. If the bars are too tough to handle, you can gently soften them in a microwave, together with a small amount of water. Using cutters, cut out and place them on the baking tray, leaving a gap between them. Bake a moment in 200 degrees, until lightly golden-brown.


Nauti 😊

Enjoy 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...