sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Suklaaunelmia

Chocolate dreams

Kukapa ei pitäisi suklaasta? Nämä suklaiset leivokset saivat päälleen pehmeän nougat-kerroksen.
Koska nougat-kuorrutetta jäikin reilusti yli, päätin tehdä lisäksi muutaman kotitekoisen kohvehdin. Muista säilyttää jääkaapissa, sillä nougat pehmenee nopeasti huoneenlämmössä!

Who could resist chocolate? These chocolate brownies were covered with a soft nougat layer. Because I got an excess amount of nougat topping, I decided to make a few homemade confections as well. Remember to store in the fridge as nougat softens quickly at room temperature!


Nougatpalat

1 pellillinen nougatpaloja 

2 tuntia + jähmettyminen 

POHJA 

250 g Reformi Suklaakakku jauhoseosta 

150 g voita 

1,5 dl sokeria 

4 kananmunaa 

80 g hasselpähkinärouhetta 



KUORRUTE 

5 kappaletta (á 50 g) 

Marabou Duppel Nougat –suklaapatukoita 

150 g tummaa suklaata 

2 rkl voita 


KORISTELU 

Maltesers-suklaarakeita 

strösseleitä 

Esilämmitä uuni 180-asteiseksi. Vaahdota 150 g voita ja 1,5 dl sokeria. Lisää 4 kananmunaa vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Jatka vispausta noin 3 minuuttia keskinopeudella kunnes seos on paksumpaa ja väriltään ruskeaa.

Sekoita joukkoon hasselpähkinärouhe. 
Levitä taikina nuolijan avulla leivinpaperin päälle uunivuoalle.
 Paista uunin keskitasolla noin 20‒25 minuuttia, kunnes pohja näyttää kypsältä. Anna jäähtyä. 
Valmista kuorrutus: rouhi tumma suklaa rouheeksi. 
Sulata kuorrutteen aineet mikrossa varovasti pienellä teholla ja sekoittele välillä. 
Levitä kuorrute nuolijan avulla jäähtyneen pohjan päälle. 
Koristele suklaarakeilla ja strösseleillä. Siirrä tunniksi-pariksi jääkaappiin jähmettymään. 
Leikkaa paloiksi.

Nougatkonvehdit


10 konvehtia

2 tuntia


nougatpaloista ylijäänyttä kuorrutetta 

strösseleitä 

keksimurua 


Nougatkuorrutetta jää ylimäärin, joten voit tehdä siitä konvehteja. Ripottele jääpalamuotin pohjalle strösseleitä. Kaada päälle nougatkuorrutetta.

Lisää pinnalle keksimurua. 
Pakasta pari tuntia. Kumoa jäätyneet konvehdit ja säilytä jääkaapissa. Nougat pehmenee nopeasti huoneenlämmössä.


Nougat brownies

1 tray
2 hours + freezing

BASE
250 g Reform Suklaakakku (Chocolate cake) Mixture
150 g of butter
1,5 dl of sugar
4 eggs
80 g crushed hazelnuts

TOPPING
5 bars of (5 x 50 g)Marabou Duppel Nougat
150 g dark chocolate
2 teaspoons of butter

DECORATION
Maltesers chocolate
sprinkles


Preheat oven to 180 degrees. Beat 150 g butter and 1,5 dl of sugar together. Add 4 eggs in turns with the flour mixture. Continue whipping for about 3 minutes at medium speed until the mixture is thicker and gets a brownish color. Add crushed hazelnuts. Spread the dough on a baking tray. Bake at the middle of the oven for about 20-25 minutes until the base looks ready. Let it cool.

Prepare topping: Crush dark chocolate. Melt the chocolate, nougat bars and butter gently in the microwave in a low power and mix until smooth. Spread over the cooled chocolate cake base. Decorate with Maltesers chocolate and sprinkles. Place into the refrigerator for a couple of hours. Cut into pieces.

Confectioneries

Nougat topping (see the recipe above)
sprinkles
crushed cookies

Use the excess nougat topping to make confectioneries. Add some sprinkles on the bottom of the ice-mold. Add some nougat topping. Add a crushed cookies on the surface. Freeze for a couple of hours. Undo frozen confectioneries and store them in the refrigerator. Nougat softens quickly at room temperature.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...