lauantai 9. kesäkuuta 2018

Porkkanasydämiä ja porkkanakolikoita

Carrot Hearts and Carrot Nickels


Porkkana on erittäin monipuolinen juures. Siitä syntyvät kaikille tutut porkkanaraaste, porkkanalaatikko, porkkanaletut... ja porkkanamuffinit! Yllättäen porkkana toimii mainiosti myös leivonnassa. 

Tässäpä siis ihanan pehmeitä porkkanasydämiä teille. 💖 Iloiset Happy Smileys -strösselit olivat oikea löytö ja päätin käyttää niitä piristämään näitä muffineita! Lopuksi innostuin vielä kokeilemaan porkkanakolikoita - pieni suolainen lisä makean rinnalle. Erikoinen makuelämys, uskallatko kokeilla? 😉

Carrot is a really versatile vegetable. We all know grated carrot salad, carrot casserole, carrot crepes ... and carrot muffins! Surprisingly, carrot works well in baking too. 

So, here you are soft carrots hearts 💖  Cheerful Happy Smileys were a great discovery and I decided to use them to decorate these muffins! Moreover, I was even more excited to try some carrot nickels- a small salty addition to all this sweetness. What a taste, are you brave enough to try? 😉

Porkkanasydämet

17 pientä muffinia

1,5 tuntia


MUFFINITAIKINA 

250 g Reformi Porkkanakakku jauhoseosta

150 g voita

1,5 dl sokeria

4 kananmunaa

3 isohkoa porkkanaa raastettuna (noin 4 dl porkkanaraastetta)


¾ dl hasselpähkinärouhetta









KUORRUTUS 

200 g Philadelphia-tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 rkl sitruunamehua (½ sitruunaa)





KORISTELU 

hasselpähkinärouhetta

Happy Smileys –strösseleitä

raastettua sitruunankuorta





Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Raasta porkkanat raastimella. Mitä hienompaa raastetta saat, sitä mehukkaampia muffineista tulee! 
Vaahdota 150 g voita ja 1,5 dl sokeria. Lisää 4 kananmunaa vuorotellen jauhoseoksen kanssa.


 Lisää lopuksi porkkanaraaste. 
Jatka vispausta noin 3 minuuttia keskinopeudella kunnes seos on paksumpaa ja väriltään oranssia. 


Sekoita joukkoon hasselpähkinärouhe. 


Lusikoi taikina (sydämenmuotoisiin) muffinivuokiin. 


 Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Anna jäähtyä. 


Valmista kuorrute: sekoita vispilällä kuorrutteen ainekset keskenään. 



Levitä jäähtyneiden muffinien päälle. 


Koristele haluamallasi tavalla: hasselpähkinärouheella, hymynaama-strösseleillä, raastetulla sitruunankuorella ja porkkanakolikoilla (ohje alla).


Porkkanakolikot

2 porkkanaa

½ rkl oliiviöljyä

merisuolaa

(pippuria)

Esilämmitä uuni noin 160-asteiseksi.

Kuori porkkanat. Pilko ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi terävällä veitsellä. Mitä ohuempia saat, sen rapeampia kolikoista tulee. Liian paksut siivut jäävät uunissa pehmeiksi.

Laita porkkanakolikot kulhoon ja sekoita niihin oliiviöljy. 


Levitä kolikot uunipellille sinne tänne. 
Kolikot kutistuvat hurjasti uunissa, joten ei haittaa, vaikka ne menevät osittain päällekkäin. Ripottele kolikoiden päälle merisuolaa (ja halutessasi pippuria). 


Paista 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Varo etteivät kolikot pala. Nauti sellaisenaan ja/tai käytä porkkanasydämien koristelussa.


Carrot Hearts


17 small muffins

1,5 hours

MUFFIN BASE

250 g Reform Porkkanakakku (Carrot cake) Mixture

150 g of butter

1,5 dl of sugar

4 eggs

3 grated carrots (approx. 4 dl)

¾ dl crushed hazelnuts

TOPPING

200 g Philadelphia cheese

1 dl icing sugar

1 tsp of vanillin sugar

2 tablespoons lemon juice (juice of ½ lemons)

DECORATION

crushed hazelnuts

Happy Smileys -sprinkles

grated lemon zest

Preheat the oven to 200 degrees. Peel, wash and grate carrots fine. The finer the grate you get, the juicier the muffins are. 

 Beat 150 g butter and 1,5 dl of sugar together. Add 4 eggs in turns with the flour mixture. Finally add grated carrot. Continue whipping for about 3 minutes at medium speed until the mixture is thicker and gets an orange color. Add crushed hazelnuts. 

Spoon the dough into heart shaped muffin bans. Bake at the middle of the oven for about 20 minutes until the muffins look ready. Allow the muffins cool.

Prepare the topping: blend the Philadelphia cheese, icing sugar, vanillin sugar and lemon juice together until smooth. Apply the topping evenly on the cool muffins.

Decorate the way you want: with crushed hazelnuts, Smiley-sprinkles, grated lemon zest and carrot nickels (see the recipe below).



Carrot Nickels

2 carrots

½ tablespoons of olive oil

sea salt

(grind pepper)

Preheat the oven to 160 degrees.

Peel the carrots. Cut them as thin as possible with a sharp knife. The thinner you get, the crispier the nickels will be. Too thick nickels get soft in the oven.

Put the carrot nickels in the bowl and mix them with olive oil. Apply the nickels on the baking sheet on the baking tray. The nickels shrink in the oven so if they overlap, don´t worry. Sprinkle some salt on the nickels (and if you like, pepper too). 

Bake for 15-20 minutes in the middle level of the oven. Be careful that the nickels won´t get burn. 


Enjoy as such and / or use with decorating the carrot hearts.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...