sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Pizzasunnuntai!


Pizza Sunday!


Leivon yleensä makeita herkkuja, suolaista tulee tehtyä vähemmän. Tänä viikonloppuna äitini esitti pyynnön: haluaisitko tehdä pitsaa? No tottakai! Hassua, että kotitekoista pitsaa ei tule tehtyä kovin usein. Harmi, sillä se on todella helppoa, melko nopeaa ja taatusti parempaa kuin noutopitsa ;) 

Tässä yksi resepti, joka toimi hyvin. Pohjasta tuli mukavan rapea, osa vehnäjauhoista on korvattu ruisjauhoilla. 

I usually bake sweet delicacies, only occasionally I make salty dishes. This weekend, my mother made a request: would you like to make a pizza for us? Well, but of course! So funny that homemade pizza aren´t made more often. That´s a shame because it's really easy, pretty fast and you get certainly a better pizza than in the pizzeria ;) 

Here's one recipe that worked well. The base is crunchy, a part of the wheat flour was replaced by rye flour. 

Kotipizza


uunipellillinen 

1,5 tuntia 

POHJA 

2 tl kuivahiivaa 

2 dl vettä 

1 tl suolaa 

3 rkl rypsiöljyä 

3 dl vehnäjauhoja 

2 dl ruisjauhoja 


TÄYTTEET 

½ tetraa (noin 200 g) Pirkka pastakastike tomaatti-chili 

150 g + 100 g juustoraastetta 

Oman mielen mukaan, esim. ananaspaloja, tonnikalaa (öljyssä), minitomaatteja, tölkkiherkkusieniä, 

300 g kinkkusuikaleita 


PÄÄLLE 

tuoretta basilikaa 

Provencen yrttisekoitusta 

Sekoita hiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja liuota seos noin 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. 

Sekoita vehnäjauhot ja ruisjauhot joukkoon. Lisää jauhoja tarvittaessa enemmän kuin 5 dl niin että taikina ei jää sormiin kiinni. 


Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 30 minuuttia.


Kaulitse pohja uunipellin päälle. 


Lisää pohjan päälle puoli tetraa Pirkka pastakastiketta ja 150 g juustoraastetta. Täytä esimerkiksi ananaspaloilla, valutetulla tonnikalalla, puolikkailla minitomaateilla, tölkkiherkkusienillä ja kinkkusuikaleilla. Lisää vielä päälle 100 g juustoraastetta ja paista 225 asteisessa uunissa alatasolla noin 20 minuuttia.


Ota pizza pois uunista ja mausta tuoreilla basilikan lehdillä ja Provencen yrttisekoituksella. 


Homemade Pizza

1 tray 

1,5 hours

PIZZA DOUGH 

2 teaspoons of instant yeast 

2 dl of water 

1 teaspoon of salt 

3 tablespoons of rapeseed oil 

3 dl of wheat flour 

2 dl of rye flour 

PIZZA INGREDIENTS 

Approx.  200 g Pirkka Pastakastike tomaatti-chili (pasta sauce tomato-chili) 

150 g + 100 g of grated cheese 

Your choice for topping: for example, pineapple, tuna (in oil), mini tomatoes, champions, 

300 g of ham slices 

SEASONING 

fresh basilica leaves 

Herbes de Provence

Mix the instant yeast with a small amount of wheat flour and dissolve the mixture in about 42 degrees of water. Add salt and oil. 

Add wheat flour and rye flour. Add more flour than 5 dl in total until the dough does not stick in your fingers. 

Let the the dough rise in the bowl under the cloth for about 30 minutes. 

Roll the dough over the baking sheet. Add pasta sauce and 150 g of grated cheese on the rolled dough. Add toppings. For example, pineapple, tuna fish, mini tomatoes, champions, and ham slices. Add 100 g of grated cheese and bake at 225 degree in the lower lever in the oven for about 20 minutes. Take the pizza out from the oven and season with fresh basilica leaves and Herbes de Provence.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...