perjantai 22. kesäkuuta 2018

Brownies + Cookies = Brookies!


Brownies + Cookies = Brookies!


Amerikka on oikea kulttuurien - ja leivonnaisten! - sulatusuuni. Yksi perheeni suosikkileivonnaisista on ollut suklainen brownieleivos. Tavallisen brownien lisäksi olen pari kertaa kokeillut yhdistää brownietaikinan ja keksitaikinan, jolloin syntyy mehevän suklaisen ja rapean cookien jännittävä liitto. Tämänkertainen kokeiluni on muokkaus Onnellinen leipuri -leivontakirjasta, jossa Koko Suomi leipoo -televisio-ohjelman ensimmäisen kauden voittanut Anders Wikström esittelee lempireseptejään. Mutta ei hätää: tämä brookie on helppo ja nopea tehdä, eikä vaadi suuria leivontataitoja. 😉


America, that melting pot of cultures - and baked goods! One of my family's favorite pastries has been chocolate brownies. In addition to traditional brownie, a couple of times I have tried to combine brownie dough with cookie dough, creating an exciting mixture of juicy chocolate and crispy cookie. This time I got some inspiration from Onnellinen leipuri -book (Happy Baker), where Anders Wikström, the winner of the first season of Koko Suomi leipoo -TV program (The Great Finnish Bake Off) reveals his favorite recipes. But do not worry: this brookie is easy and quick to make and does not require great baking skills. 😉


(White) Chocolate Chip Cookie Brownie


1 tunti 

COOKIETAIKINA 

75 g voita 

½ dl ruokosokeria 

½ dl sokeria 

1 kananmuna 

100 g valkosuklaahippuja 

1 ½ tl vanilliinisokeria 

½ tl leivinjauhetta 

½ tl ruokasoodaa 

¼ tl suolaa 

3 dl vehnäjauhoja




BROWNIETAIKINA 

75 g voita 

100 g tummaa suklaata 

1 ½ dl sokeria 

1 kananmuna 

½ tl suolaa 

30 g kaakaojuomajauhetta tai 3 rkl kaakaojauhetta

¾ dl vehnäjauhoja 

Valmiina hommiin!
Ready to bake!
Tee cookietaikina: Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. 
Lisää kananmuna. 


Lisää valkosuklaahiput ja kääntele ne taikinan joukkoon. 


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 



Tee brownietaikina: Sulata voi kattilassa, lisää suklaa lämpimän voin joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. 


Lisää sokeri ja sekoita. 


Lisää kananmuna ja sekoita kunnolla. 


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita. 


Kokoa: Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. 


Murustele päälle cookietaikina ja paina kevyesti. 


Paista uunissa 180-asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. 


Laita jääkaappiin kylmettymään. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.




White Chocolate Chip Cookie Brownie 

1 hour 

COOKIE DOUGH 

75 g of butter 

½ dl of brown sugar 

½ dl of sugar 

1 egg 

100 g white chocolate chips 

1 ½ teaspoon vanilla sugar 

½ teaspoon baking powder 

½ teaspoon baking soda 

¼ teaspoon of salt 

3 dl of wheat flour 

BROWNIE DOUGH 

75 g of butter 

100 g dark chocolate 

1 ½ dl of sugar 

1 egg 

½ teaspoon of salt 

3 tablespoon of cocoa powder 

¾ dl of wheat flour 

Cookie dough: Beat butter and sugars together. Add the egg. Add white chocolate chips and turn the ingredients into a dough. Mix the dry ingredients together and add them into the dough. 

Brownie dough: Melt the butter in a pan, add the chocolate into the warm butter and mix until chocolate is melted. Add the sugar and stir. Add the egg and stir well. Mix the dry ingredients together, add them in to the dough and mix. 

Combination of the doughs: Spread the brownie dough into the bottom of the prepared baking dish to cover completely. Pour the cookie dough all over the brownie dough and press lightly. Bake at 180 degrees for about 25 minutes. Take the brookie out from the oven and let it cool. Put into the refrigerator for a while. Let the brookie cool completely before cutting into pieces.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...