Cheerful delicacy of a spring day
Aurinko paistaa, lämmin kevätpäivä saa mielenkin iloiseksi :) Innostuin leipomaan taas jotain uutta: tällä kertaa keittiössä syntyi poke cake -tyyppinen appelsiinikakku. Tavallisesta kuivakakusta poiketen tein kakkuun omenaporalle reikiä, jotka täytin appelsiinimarmeladilla. Koristelussa sitruunamelissan lehdet ja appelsiinikuoripalat kruunasivat herkun.
The sun is shining, the warm spring day makes me happy :) I tried to bake something new: this time a poke cake -styled orange cake was created. In contrast to the common bundt cake I made holes into the cake, and then filled the holes with orange marmalade. The decoration of the lemongrass leaves and orange zest pieces crowned the delicacy.
Appelsiinikakku
8 annosta
2 tuntia
POHJA
250 g Reformi Appelsiinikakku jauhoseosta
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
TÄYTE
appelsiinimarmeladia
KUORRUTE
3 dl tomusokeria
3 rkl appelsiinimehua
KORISTELU
sitruunamelissan lehtiä
appelsiinikuoripaloja
Esilämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm vuoka voilla tai öljyllä. Vaahdota 150 g voita ja 1,5 dl sokeria. Lisää 4 kananmunaa vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Jatka vispausta noin 3 minuuttia keskinopeudella kunnes seos on paksumpaa ja väriltään vaaleaa.
Lisää raastettu appelsiininkuori.
Kaada seos voideltuun vuokaan.
Paista kakkua noin 50 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta.
Lisää raastettu appelsiininkuori.
Kaada seos voideltuun vuokaan.
Paista kakkua noin 50 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta.
Anna kakun jäähtyä. Tee omenaporalla tasaisin välein 8 reikää kakun reunaosiin.
Täytä reiät appelsiinimarmeladilla.
Täytä reiät appelsiinimarmeladilla.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeriin vähitellen appelsiinimehua, kunnes saat seoksesta haluamasi paksuista. Kaada kuorrute kakun päälle.
Koristele sitruunamelissan lehdillä ja appelsiinikuoripaloilla.
Koristele sitruunamelissan lehdillä ja appelsiinikuoripaloilla.
Orange Cake
8 servings
2 hours
BASE
250 g Reform Orange Cake Mixture
150 g of butter
1,5 dl of sugar
4 eggs
1 grated orange zest
FILLING
orange marmalade
ORANGE ICING
3 dl icing sugar
3 tablespoons orange juice
DECORATION
lemon balm leaves
orange zest pieces
Preheat the oven to 175 degrees. Grease 20 cm ring tin with butter or oil.
Beat 150 g butter and 1,5 dl of sugar together. Add 4 eggs in turns with the flour mixture. Continue whisking for about 3 minutes at medium speed until the mixture is thicker and lighter in color.
Add the grated orange zest.
Pour the mixture into a pan. Bake the cake for about 50 minutes, or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean. Allow to cool.
Beat 150 g butter and 1,5 dl of sugar together. Add 4 eggs in turns with the flour mixture. Continue whisking for about 3 minutes at medium speed until the mixture is thicker and lighter in color.
Add the grated orange zest.
Pour the mixture into a pan. Bake the cake for about 50 minutes, or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean. Allow to cool.
Make 8 holes in the cake at regular intervals. Fill the holes with orange marmalade.
Prepare the orange icing by mixing the orange juice gradually with the powdered sugar until you get the mixture of the desired thickness. Pour the icing over the cake.
Decorate with lemon balm leaves and orange zest pieces.
Decorate with lemon balm leaves and orange zest pieces.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!