lauantai 14. heinäkuuta 2018

Kesäkakku kaverille

Summer Cake for a friend

Ihanan lämmin ja aurinkoinen kesäpäivä 🌞 Kaveri pyysi leipomaan kakkua kesän kunniaksi. Niinpä perjantai kului mukavassa seurassa kakunteon merkeissä. Lopputuloksena tarjolle saatiin kermainen mansikkaherkku 😋

Such a warm and sunny summer day 🌞 My friend asked if I could bake a cake to her for the summer. So, I spent my Friday baking cake with a great company. The result was a creamy strawberry delicacy 😋


Helppo mansikkakakku 

(Ohje muokattuna täältä https://www.valio.fi/reseptit/helppo-mansikkakakku/ )    

2 tuntia 

POHJALEVY (TARVITSET TÄMÄN 2 KERTAA) 

4 kananmunaa 

1 ½ dl sokeria 

1 ½ dl vehnäjauhoja 

2 rkl perunajauhoja 

2 tl leivinjauhetta 

KOSTUTUS 

1 ½ dl maitoa 

TÄYTE JA KUORRUTUS 

4 dl kuohukermaa 

2 prk (à 250 g) maitorahkaa 

1 dl sokeria 

1 l mansikoita 

mansikkahilloa 

KORISTELUUN 

mansikoita 

4 dl kuohukermaa 

1 dl sokeria 

Tee kaksi pohjalevyä sarjatyönä, yksi kerrallaan. Vaahdota munat ja sokeri. 


Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. 


Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille. 


Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokerit. 
Käytä puolet täytteeksi ja loput kuorrutukseen. 

Leikkaa pohjat kahteen osaan, saat neljä suorakaidetta. Leikkaa tarvittaessa kovat reunat pois.


 Kostuta pohjalevyt maidolla. Kokoa kerrokset levittämällä pohjalle mansikkahilloa, kerma-rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita. 




Levitä loppu kermavaahto-rahkaseos kakun päälle ja reunoille. Vatkaa 4 dl kermaa ja pursota kakun päälle. Koristele marjoilla.



Easy strawberry cake 

(Recipe here in Finnish, slightly modified: https://www.valio.fi/reseptit/helppo-mansikkakakku/) 

2 hours 

CAKE BASE (DO YOU NEED 2 CAKES) 

4 eggs 

1 ½ dl of sugar 

1 ½ dl of wheat flour 

2 tablespoons of potato flour 

2 teaspoons baking powder 

FOR MOISTURING

1 ½ dl of milk 

FILLING AND TOPPING

4 dl of whipped cream 

500 g curd

1 dl of sugar 

1 l strawberries 

strawberry jam 

DECORATION

strawberries 

4 dl of whipped cream 

1 dl of sugar 

Make two cake bases as a series, one at a time. Beat eggs and sugar with a mixer. Gradually add the mix of dry substances. Pour the dough over a baking tray, which is lined with a baking paper. Bake at 225 degrees for about 8 minutes. Immediately loosen cake from sides of baking tray/paper and turn upside down on a sugared baking paper. 

Prepare filling by whipping the cream. Add curd and sugar. Use half of this for the filling and the rest for topping.

Cut the cake bases into two parts, to get four rectangles. Moisten cake bases with milk. Continue adding jam, whipped cream and slices strawberries on the base. Put another cake base on top. Finally spread the whipped cream curd mixture over the cake and the edges. Whip another 4 dl of cream and over the cake using piping tube. Decorate with berries.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...