Say Cheese!
Viikonloppuna on aikaa käydä läpi jääkaapin sisältö. Tänä päivänä ruokahävikin vähentäminen on kova sana ja tällä kertaa kotikeittiön antimista syntyi juustoinen piirakkakokeilu. Kasvispiirakka maistuu esimerkiksi illanistujaisissa tai suolaisena välipalana. Suolaa ei tarvita, sillä sitä on juustoissa runsaasti. Resepti on helposti muokattavissa. Hyvää ruokahalua!
It was time to check the actual contents of our refrigerator. Nowadays decreasing the food waste is the hot topic and today I made a try with a cheesy vegetable pie. This pie is a good choice for evening gatherings or as a salty snack. No need for extra salt as the cheese contain it richly. The recipe is easy to modify depending on your taste. Bon appetite!
Juustoinen kasvispiirakka
1 tunti
POHJATAIKINA
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruisjauhoja
150 g voita
¼ dl kylmää vettä
TÄYTE
2 sipulia
1 punainen paprika
rypsiöljyä paistamiseen
noin 180 g fetajuustoa
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
noin 130 g juustoraastetta
mausteita maun mukaan: rouhittua pippuria, Provencen yrttisekoitusta
Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 26 cm). Yhdistä nyppien jauhot ja voi. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Esipaista pohjaa 10 minuuttia
Hienonna sillä aikaa sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi.
Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä öljyä.
Vispaa munat rikki ja sekoita kermaviilin kanssa.
Lisää sekaan mausteet ja juustoraaste.
Lisää kasvikset ja fetajuusto esipaistetun pohjan päälle.
Kaada päälle täyteseos.
Kypsennä uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja täyte hyytynyt.
Cheesy vegetable pie
1 hour
BASE DOUGH
2 1/2 dl of wheat flour
1 1/2 dl of rye flour
150 g of butter
¼ dl of cold water
FILLING
2 onions
1 red pepper
rapeseed oil for frying
about 180 g of feta cheese
200 g of sour cream
3 eggs
about 130 g of grated cheese
seasoning according to taste: roasted pepper, Provencal herb mix
Grease the pie plate (diameter about 26 cm). Combine the of flour and butter. Add cold water. Press the dough lightly on the bottom and the edges. Sting the pie with a fork and put it in the fridge for a while.
Heat the oven to 200 degrees. Pre-bake the bottom for 10 minutes.
Meanwhile peel and cut fine the onion and chop the peppers into small cubes. Fry vegetables in a pan in a small amount of oil. Whip the eggs and mix with sour cream. Add the spices and grated cheese.
Add the vegetables and the feta cheese over the pre-baked pie base. Pour over the egg-cream-cheese-mixture. Bake in the bottom level of the oven for about 25 to 30 minutes until the surface has got the color and the filling is clotted.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!