lauantai 25. elokuuta 2018

Banaania pöytään

Banana Bread

Banaani on ihmeellinen hedelmä. Se kuuluu monen lempivälipaloihin, mutta itse en juurikaan sitä syö. Kesällä rakastuin pakastettuihin banaanipaloihin, joissa banaanin maku sai mielestäni aivan uuden ulottuvuuden. 😊 Leivonnassa banaani antaa makeutta ja sopii tiettyihin resepteihin kananmunan korvaajaksi sidosaineena. Halusin tehdä jotain vegaanista iltapalaa itselleni ja kehittelin eräänlaisen banaanileivän. Tässä simppelissä, vegaanisessa "leivässä" yhdistyvät herkullinen maku, kuidut, proteiini ja hyvät rasvat. Vaikka ainesosat kuulostavat erikoisilta, tykästyin tähän herkkuun 😊. Leipä on pehmeähköä, ei näkkileipää. Resepti on helposti muunneltavissa omien makumieltymysten mukaan. 

Banana is an amazing fruit. Many people consider it as a favorite snack, but I don´t. In the summer I fell in love with frozen banana bites as the fruit tasted really great as frozen. 😊 Banana gives sweetness to baking and it is suitable for certain recipes as a replacement of eggs. I wanted to make some vegan evening snack for myself and I developed a sort of a banana bread. This simple vegan "bread" is a combination of delicious flavor, fibers, proteins and beneficial fats. Although the ingredients may sound extraordinary I really liked this delicacy 😊. The bread is soft, not like a crispbread. The recipe is easy to vary according to your own taste.

Banaanileipä 

1 banaani 

2 dl kaurahiutaleita 

1 dl vettä 

40 g hasselpähkinärouhetta 

40 g pinjansiemeniä 

ripaus suolaa 

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita mukaan kaurahiutaleet, vesi, pähkinärouhe ja suola. Levitä seos nuolijalla ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet ja paina siemeniä hieman kiinni taikinaan.


 Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. 


Leikkaa jäähtyneenä annospaloiksi.


Banana Bread

1 banana

2 dl oat flakes

1 dl of water

40 g crushed hazelnuts or other nuts

40 g of pine nuts

a pinch of salt

Smash banana with a fork. Mix with oat flakes, water, crushed nuts and salt. Spread the mixture over a baking paper. Sprinkle pine nuts over the bread and press the seeds slightly to the dough. Bake at 200 degrees in the oven's mid-level for about 15 minutes. When cooled, cut into servings.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...