lauantai 25. elokuuta 2018

Kesän klassikko

Summer Classic

Pari viikkoa sitten innostuin marengista ja tämänkin viikonlopun ohjelma oli sokerinen, nimittäin klassinen kesäherkku, britakakku. Oikeaan britakakkuun kuuluvat mansikat ja onneksi niitä vielä löytyi tuoreina. Täytteeseen lisäsin vielä banaania, mikä mehevöitti kakkua kivasti. Britakakku on kesäkakku parhaimmillaan!

A couple of weeks ago I was excited about meringue and this weekend was sugary too as I made a summer classic Brita Cake. Luckily we found fresh strawberries as they belong to Brita Cake. In the filling I added bananas, making the cake juicy. Brita cake is a summer cake at its best!
 

Britakakku

1,5 tuntia 

POHJA 

150 g voita 

3 dl vehnäjauhoja 

1 ½ tl leivinjauhetta 

1 ½ dl sokeria 

3 keltuaista 

1 ½ dl kevytmaitoa 


MARENKI 

3 valkuaista 

1 ½ dl sokeria 

TÄYTE 

4 dl vispikermaa 

2 rkl sokeria 

1 tl vaniljasokeria 

1 banaani 

mansikoita 


Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. 


Yhdistä kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa.



 Levitä taikina levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. 


Vatkaa valkuaisia vatkaimella. Lisää vähitellen sokerit. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa. 


Levitä marenkivaahto nuolijalla pohjataikinan päälle. 


Paista 175 asteessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. 


Leikkaa pohja keskeltä kahtia. 

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Leikkaa mansikat ja banaani siivuiksi. Levitä puolet vaahdosta ja mansikoista sekä kaikki banaanisiivut pohjan päälle. 


Nosta päälle toinen pohja ja levitä sille loput vaahdosta ja mansikoista.



Brita Cake

1,5 hours 

BASE

150 g of butter 

3 dl of wheat flour 

1 ½ tsp baking powder 

1 ½ dl of sugar 

3 yolks 

1 ½ dl of milk 

MERINGUE 

3 egg whites

1 ½ dl of sugar 

FILLING 

4 dl of whipped cream

2 tbsp of sugar 

1 tsp of vanilla sugar 

1 banana 

strawberries 

Take the butter and the eggs at room temperature in advance. Separate yolks from egg whites. Whisk the soft butter and sugar together. Add  yolks one by one to the mixture. Combine wheat flour and baking powder in the bowl. Add the flours and milk to the dough. Spread the dough over a baking sheet.

Whisk the egg whites in a bowl. Add sugars gradually. The foam is ready when you turn the bowl upside down without the foam falling off. Spread over the dough.

Bake at 175 degrees for about 25 minutes. Let cool. Divide into two parts.

Whip cream and sugars together. Slice strawberries and banana. Spread half of the filling and strawberries and all the banana slices on a base. Raise the second base on top and spread the rest of the filling and strawberries to it. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...