lauantai 4. elokuuta 2018

Herkkuja mummolasta

Grandmother´s delicacies

Selailin aamulla pikkuleipäreseptejä ja pohdin, mitä leipoisin viikonloppuna. Yhteishyvä-lehden verkkosivuilta bongasin reseptin isoäidin pikkuleivistä. Jos jokin resepti alkaa sanalla "isoäidin" tai "mummun", on sen pakko olla toimiva! Isä sai kipaista kauppaan ostamaan marmeladia ja minä aloitin leipomisvalmistelut. 😃 Valkoisen sokerikuorrutteen sijasta koristelin pikkuleivät pinkillä kuorrutteella, joten kekseistä tuli veikeän vaaleanpunaiset. Pink power! Ja kiitos isoäid(e)ille reseptistä. 😊


This morning I was browsing in the internet, searching for a perfect biscuit recipe for the weekend. Yhteishyvä-website offered me an interesting recipe with a title Grandma´s Biscuits. If a recipe starts with the word "grandmother" or "grandma", it must work! So, my dad got a duty to go to the supermarket to buy some marmalade and I began baking. 😃  Instead of white sugar icing, I decorated my biscuits with pink icing and the biscuits got a nice pink color. Pink power! And thank you grandma(s) for the recipe.😊

Isoäidin pikkuleivät

yhteishyvä.fi 

noin 50 kappaletta 

2 tuntia 

TAIKINA 

150 g voita 

1 ½ dl sokeria 

2 kananmunaa 

4 dl vehnäjauhoja 

1 tl leivinjauhetta


PÄÄLLE 
paistonkestävää (mansikka)marmeladia 


KORISTEEKSI 
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. 


Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. 


Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita keskenään. 


Laita taikina hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. 
Jaa taikina kuuteen osaan. Pyörittele osat noin puolen uunipellin pituisiksi tangoiksi jauhojen avulla ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. 


Painele sormella tangon keskelle syvennys ja levitä siihen marmeladia. 


Paista tankoja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä. 


Pursota sokerikuorrutetta marmeladiraidan molemmin puolin. 


Leikkaa tangot terävällä veitsellä vinoviipaleiksi.



Grandma´s Biscuits


Yhteishyvä.fi

about 50 biscuits

2 hours

DOUGH

150 g of butter

1 ½ dl of sugar

2 eggs 

4 dl of wheat flour

1 teaspoon of baking powder 

ON TOP 

baking proof (strawberry) marmalade 

DECORATION 

pink sugar icing


Whip soft butter and sugar together. Add eggs one by one. Add dry ingredients and mix well. 

Put it in the refrigerator for a moment.

Divide the dough into six parts. Roll each part about half of the baking sheet with help of the flours. Put the rolled dough rods on the baking tray. Use a finger to press a hollow in the middle of the rod and put some marmelade in the hollow. Bake at 200-degrees for 12 to 15 minutes. Let cool.

Add pink sugar icing on the both sides of the marmalade. Cut the rods with sharp knife into biscuits.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi! Thank you for your feedback!

Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...