sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Pizzasunnuntai!


Pizza Sunday!


Leivon yleensä makeita herkkuja, suolaista tulee tehtyä vähemmän. Tänä viikonloppuna äitini esitti pyynnön: haluaisitko tehdä pitsaa? No tottakai! Hassua, että kotitekoista pitsaa ei tule tehtyä kovin usein. Harmi, sillä se on todella helppoa, melko nopeaa ja taatusti parempaa kuin noutopitsa ;) 

Tässä yksi resepti, joka toimi hyvin. Pohjasta tuli mukavan rapea, osa vehnäjauhoista on korvattu ruisjauhoilla. 

I usually bake sweet delicacies, only occasionally I make salty dishes. This weekend, my mother made a request: would you like to make a pizza for us? Well, but of course! So funny that homemade pizza aren´t made more often. That´s a shame because it's really easy, pretty fast and you get certainly a better pizza than in the pizzeria ;) 

Here's one recipe that worked well. The base is crunchy, a part of the wheat flour was replaced by rye flour. 

Kotipizza


uunipellillinen 

1,5 tuntia 

POHJA 

2 tl kuivahiivaa 

2 dl vettä 

1 tl suolaa 

3 rkl rypsiöljyä 

3 dl vehnäjauhoja 

2 dl ruisjauhoja 


TÄYTTEET 

½ tetraa (noin 200 g) Pirkka pastakastike tomaatti-chili 

150 g + 100 g juustoraastetta 

Oman mielen mukaan, esim. ananaspaloja, tonnikalaa (öljyssä), minitomaatteja, tölkkiherkkusieniä, 

300 g kinkkusuikaleita 


PÄÄLLE 

tuoretta basilikaa 

Provencen yrttisekoitusta 

Sekoita hiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja liuota seos noin 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. 

Sekoita vehnäjauhot ja ruisjauhot joukkoon. Lisää jauhoja tarvittaessa enemmän kuin 5 dl niin että taikina ei jää sormiin kiinni. 


Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 30 minuuttia.


Kaulitse pohja uunipellin päälle. 


Lisää pohjan päälle puoli tetraa Pirkka pastakastiketta ja 150 g juustoraastetta. Täytä esimerkiksi ananaspaloilla, valutetulla tonnikalalla, puolikkailla minitomaateilla, tölkkiherkkusienillä ja kinkkusuikaleilla. Lisää vielä päälle 100 g juustoraastetta ja paista 225 asteisessa uunissa alatasolla noin 20 minuuttia.


Ota pizza pois uunista ja mausta tuoreilla basilikan lehdillä ja Provencen yrttisekoituksella. 


Homemade Pizza

1 tray 

1,5 hours

PIZZA DOUGH 

2 teaspoons of instant yeast 

2 dl of water 

1 teaspoon of salt 

3 tablespoons of rapeseed oil 

3 dl of wheat flour 

2 dl of rye flour 

PIZZA INGREDIENTS 

Approx.  200 g Pirkka Pastakastike tomaatti-chili (pasta sauce tomato-chili) 

150 g + 100 g of grated cheese 

Your choice for topping: for example, pineapple, tuna (in oil), mini tomatoes, champions, 

300 g of ham slices 

SEASONING 

fresh basilica leaves 

Herbes de Provence

Mix the instant yeast with a small amount of wheat flour and dissolve the mixture in about 42 degrees of water. Add salt and oil. 

Add wheat flour and rye flour. Add more flour than 5 dl in total until the dough does not stick in your fingers. 

Let the the dough rise in the bowl under the cloth for about 30 minutes. 

Roll the dough over the baking sheet. Add pasta sauce and 150 g of grated cheese on the rolled dough. Add toppings. For example, pineapple, tuna fish, mini tomatoes, champions, and ham slices. Add 100 g of grated cheese and bake at 225 degree in the lower lever in the oven for about 20 minutes. Take the pizza out from the oven and season with fresh basilica leaves and Herbes de Provence.

lauantai 9. kesäkuuta 2018

Porkkanasydämiä ja porkkanakolikoita

Carrot Hearts and Carrot Nickels


Porkkana on erittäin monipuolinen juures. Siitä syntyvät kaikille tutut porkkanaraaste, porkkanalaatikko, porkkanaletut... ja porkkanamuffinit! Yllättäen porkkana toimii mainiosti myös leivonnassa. 

Tässäpä siis ihanan pehmeitä porkkanasydämiä teille. 💖 Iloiset Happy Smileys -strösselit olivat oikea löytö ja päätin käyttää niitä piristämään näitä muffineita! Lopuksi innostuin vielä kokeilemaan porkkanakolikoita - pieni suolainen lisä makean rinnalle. Erikoinen makuelämys, uskallatko kokeilla? 😉

Carrot is a really versatile vegetable. We all know grated carrot salad, carrot casserole, carrot crepes ... and carrot muffins! Surprisingly, carrot works well in baking too. 

So, here you are soft carrots hearts 💖  Cheerful Happy Smileys were a great discovery and I decided to use them to decorate these muffins! Moreover, I was even more excited to try some carrot nickels- a small salty addition to all this sweetness. What a taste, are you brave enough to try? 😉

Porkkanasydämet

17 pientä muffinia

1,5 tuntia


MUFFINITAIKINA 

250 g Reformi Porkkanakakku jauhoseosta

150 g voita

1,5 dl sokeria

4 kananmunaa

3 isohkoa porkkanaa raastettuna (noin 4 dl porkkanaraastetta)


¾ dl hasselpähkinärouhetta









KUORRUTUS 

200 g Philadelphia-tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 rkl sitruunamehua (½ sitruunaa)





KORISTELU 

hasselpähkinärouhetta

Happy Smileys –strösseleitä

raastettua sitruunankuorta





Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Raasta porkkanat raastimella. Mitä hienompaa raastetta saat, sitä mehukkaampia muffineista tulee! 
Vaahdota 150 g voita ja 1,5 dl sokeria. Lisää 4 kananmunaa vuorotellen jauhoseoksen kanssa.


 Lisää lopuksi porkkanaraaste. 
Jatka vispausta noin 3 minuuttia keskinopeudella kunnes seos on paksumpaa ja väriltään oranssia. 


Sekoita joukkoon hasselpähkinärouhe. 


Lusikoi taikina (sydämenmuotoisiin) muffinivuokiin. 


 Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Anna jäähtyä. 


Valmista kuorrute: sekoita vispilällä kuorrutteen ainekset keskenään. 



Levitä jäähtyneiden muffinien päälle. 


Koristele haluamallasi tavalla: hasselpähkinärouheella, hymynaama-strösseleillä, raastetulla sitruunankuorella ja porkkanakolikoilla (ohje alla).


Porkkanakolikot

2 porkkanaa

½ rkl oliiviöljyä

merisuolaa

(pippuria)

Esilämmitä uuni noin 160-asteiseksi.

Kuori porkkanat. Pilko ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi terävällä veitsellä. Mitä ohuempia saat, sen rapeampia kolikoista tulee. Liian paksut siivut jäävät uunissa pehmeiksi.

Laita porkkanakolikot kulhoon ja sekoita niihin oliiviöljy. 


Levitä kolikot uunipellille sinne tänne. 
Kolikot kutistuvat hurjasti uunissa, joten ei haittaa, vaikka ne menevät osittain päällekkäin. Ripottele kolikoiden päälle merisuolaa (ja halutessasi pippuria). 


Paista 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Varo etteivät kolikot pala. Nauti sellaisenaan ja/tai käytä porkkanasydämien koristelussa.


Carrot Hearts


17 small muffins

1,5 hours

MUFFIN BASE

250 g Reform Porkkanakakku (Carrot cake) Mixture

150 g of butter

1,5 dl of sugar

4 eggs

3 grated carrots (approx. 4 dl)

¾ dl crushed hazelnuts

TOPPING

200 g Philadelphia cheese

1 dl icing sugar

1 tsp of vanillin sugar

2 tablespoons lemon juice (juice of ½ lemons)

DECORATION

crushed hazelnuts

Happy Smileys -sprinkles

grated lemon zest

Preheat the oven to 200 degrees. Peel, wash and grate carrots fine. The finer the grate you get, the juicier the muffins are. 

 Beat 150 g butter and 1,5 dl of sugar together. Add 4 eggs in turns with the flour mixture. Finally add grated carrot. Continue whipping for about 3 minutes at medium speed until the mixture is thicker and gets an orange color. Add crushed hazelnuts. 

Spoon the dough into heart shaped muffin bans. Bake at the middle of the oven for about 20 minutes until the muffins look ready. Allow the muffins cool.

Prepare the topping: blend the Philadelphia cheese, icing sugar, vanillin sugar and lemon juice together until smooth. Apply the topping evenly on the cool muffins.

Decorate the way you want: with crushed hazelnuts, Smiley-sprinkles, grated lemon zest and carrot nickels (see the recipe below).



Carrot Nickels

2 carrots

½ tablespoons of olive oil

sea salt

(grind pepper)

Preheat the oven to 160 degrees.

Peel the carrots. Cut them as thin as possible with a sharp knife. The thinner you get, the crispier the nickels will be. Too thick nickels get soft in the oven.

Put the carrot nickels in the bowl and mix them with olive oil. Apply the nickels on the baking sheet on the baking tray. The nickels shrink in the oven so if they overlap, don´t worry. Sprinkle some salt on the nickels (and if you like, pepper too). 

Bake for 15-20 minutes in the middle level of the oven. Be careful that the nickels won´t get burn. 


Enjoy as such and / or use with decorating the carrot hearts.




perjantai 8. kesäkuuta 2018

Mikä ihmeen Postcrossing?



What is this - Postcrossing?

Aloitin Postcrossing-harrastukseni reilu 11 vuotta sitten. Äitini oli bongannut lehdestä juttua Postcrossing-yhteisöstä ja kertoi siitä minulle. Uteliaisuuteni heräsi ja päätin ottaa selvää tästä erikoiselta kuulostavasta harrastuksesta. Ja se oli menoa!

I started my Postcrossing hobby over 11 years ago. My mom had read in the magazine about the Postcrossing community and told me about it. That sounded interesting and I decided to find out more about this special hobby. And then... I got hooked!


Postcrossingin perusidea on yksinkertaisuudessaan lähettää ja vastaanottaa postikortteja. Liike sai alkunsa vuonna 2005 kun portugalilainen Paulo Magalhães perusti maksuttoman Postcrossing-sivuston internetiin. Sivustoilla on tänä päivä 727 047 rekisteröitynyttä käyttäjää 216 eri maasta ja postikortteja on vastaanotettu jo yli 47 miljoonaa! Melkoinen määrä.

The basic idea behind Postcrossing is to send and receive postcards. The Postcrossing project was created in 2005 when portuguese Paulo Magalhães founded a free Postcrossing site in the Internet. Today there are 727,047 registered users from 216 different countries, and more than 47 million postcards have already been received! Quite a lot.


Suomalaiset ovat olleet aktiivisia postcrossareita jo alusta saakka. Rekisteröityneitä käyttäjiä on maassamme 20,997 ja lähetettyjä kortteja 3,064,432. Suomalaiset ovat viidenneksi innokkaimpia Postcrossingin parissa - ohi menevät vain Saksa, Venäjä, USA ja Alankomaat. Syksyllä 2015 Suomi sai myös oman Postcrossing-yhdistyksensä, Suomen postcrossingyhdistys ry:n, jonka yhdintehtävä on edistää Postcrossing-harrastusta ja sen tunnettuutta Suomessa.

Finns have been active postcrossers since the very beginning. There are 20,997 registered users in our country and they have posted 3,064,432 postcards. Finns are the fifth most enthusiastic about Postcrossing - only Germany, Russia, the USA and the Netherlands beat us. In autumn 2015, the Finnish Postcrossing Association was born. The role of the association is to promote Postcrossing and its popularity in Finland.


Mikä tässä sitten koukuttaa? On kutkuttavan jännittävää tulla kotiin ja löytää laskujen ja mainosten alta toinen toistaan upeampia postikortteja mahtavilta ihmisiltä ympäri maailmaa! Ja se, kun saa ilahduttaa jonkun päivää pienen pahvisen postikortin muodossa. Kun oppii uusista kulttuureista, tavoista ja maista. Vielä näiden vuosienkin jälkeen olen innolla mukana 😊

Why is this so hooking? It's exciting to come home and find not only boring bills and ads in your mailbox, but stunning postcards from great people around the world as well!  And when you can make one´s day just in the form of a small card postcard. And when you learn about new cultures, habits and countries. Even after these many years I'm still excited about this hobby😊


Halpaa lystiä harrastus ei enää valitettavasti ole. Postimaksut nousevat hurjaa vauhtia, eivätkä postikortitkaan ole ilmaisia. Postcrossing kuitenkin antaa minulle niin paljon sellaista, mitä ei voi rahassa mitata. Se on elämäntapa, intohimo ja tärkeä osa minua.💖


Unfortunately, the hobby is not really cheap. Postage is constantly rising and postcards are not free either. Postcrossing, however, gives me so many things that can not be measured in money. It is a way of life, passion and an important part of me. 💖

maanantai 4. kesäkuuta 2018

Yllätyksiä ystäviltä

Surprises from friends 💕



 Postin saapuminen on aina yhtä jännittävää ja yllättävää 😄

It is always so exciting and stunning when the post comes 😄



Saksasta saapui todellinen yllätyspaketti: useampi postikortti, joissa kuvattiin tyypillisimpiä saksalaisia tervehdyksiä, ruokia, juomia, symboleita... Vielen Dank!

A true surprise package from Germany: several postcards depicting typical German greetings, foods, drinks, symbols... Vielen Dank!


Samalta saksalaiselta saapui myös hauska 2018-muistokortti. Toll!

From the same German person I got a funny 2018-postcard too. Toll!


Päivän yllätys oli Postcrossing-miittikortti ystävältäni Budapestista! Allekirjoittaneina monta Postcrossaria.

💕

The surprise of the day was a Postcrossing Meeting Postcard from my friend from Budapest. There were many signatures by Postcrossers.




Puolalaisen Ewa Słocińskan suunnittelemat Greetings from... (GF)-postikortit ovat suosittuja Postcrossareiden keskuudessa. Postikorteissa esitellään eri maiden faktatietoja, kuten postcrossareiden määrä, kuuluisimmat henkilöt, merkittävimmät nähtävyydet... Minä sain nyt Bulgarian ja Brasilian GF-kortit 😃

Greetings from... (GF)-postcards, designed by Polish Ewa Słocińska, are popular among Postcrossers. These postcards show facts about different countries, for example the number of Postcrossers, famous persons, the most significant sights... Now I got GF-postcards from Bulgaria and Brazil 😃



Myös Tsadista saapui epävirallinen, itsesuunniteltu GF-kortti! Postimerkki oli soma.

From Chad, an unofficial, self-designed GF-postcard arrived! The stamps was sweet.




Hienot postikortit Tsekistä ja Faroelta päätyivät tarkemman tutkiskelun alle.

Great Postcards from Czech Republic and Faroe Islands needed to be inspected a bit more.


What Do You Know About -postikorttisarja on myös uusi keräilyvillitys. 

What Do You Know About -postcard series is another new collectible.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Suklaaunelmia

Chocolate dreams

Kukapa ei pitäisi suklaasta? Nämä suklaiset leivokset saivat päälleen pehmeän nougat-kerroksen.
Koska nougat-kuorrutetta jäikin reilusti yli, päätin tehdä lisäksi muutaman kotitekoisen kohvehdin. Muista säilyttää jääkaapissa, sillä nougat pehmenee nopeasti huoneenlämmössä!

Who could resist chocolate? These chocolate brownies were covered with a soft nougat layer. Because I got an excess amount of nougat topping, I decided to make a few homemade confections as well. Remember to store in the fridge as nougat softens quickly at room temperature!


Nougatpalat

1 pellillinen nougatpaloja 

2 tuntia + jähmettyminen 

POHJA 

250 g Reformi Suklaakakku jauhoseosta 

150 g voita 

1,5 dl sokeria 

4 kananmunaa 

80 g hasselpähkinärouhetta 



KUORRUTE 

5 kappaletta (á 50 g) 

Marabou Duppel Nougat –suklaapatukoita 

150 g tummaa suklaata 

2 rkl voita 


KORISTELU 

Maltesers-suklaarakeita 

strösseleitä 

Esilämmitä uuni 180-asteiseksi. Vaahdota 150 g voita ja 1,5 dl sokeria. Lisää 4 kananmunaa vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Jatka vispausta noin 3 minuuttia keskinopeudella kunnes seos on paksumpaa ja väriltään ruskeaa.

Sekoita joukkoon hasselpähkinärouhe. 
Levitä taikina nuolijan avulla leivinpaperin päälle uunivuoalle.
 Paista uunin keskitasolla noin 20‒25 minuuttia, kunnes pohja näyttää kypsältä. Anna jäähtyä. 
Valmista kuorrutus: rouhi tumma suklaa rouheeksi. 
Sulata kuorrutteen aineet mikrossa varovasti pienellä teholla ja sekoittele välillä. 
Levitä kuorrute nuolijan avulla jäähtyneen pohjan päälle. 
Koristele suklaarakeilla ja strösseleillä. Siirrä tunniksi-pariksi jääkaappiin jähmettymään. 
Leikkaa paloiksi.

Nougatkonvehdit


10 konvehtia

2 tuntia


nougatpaloista ylijäänyttä kuorrutetta 

strösseleitä 

keksimurua 


Nougatkuorrutetta jää ylimäärin, joten voit tehdä siitä konvehteja. Ripottele jääpalamuotin pohjalle strösseleitä. Kaada päälle nougatkuorrutetta.

Lisää pinnalle keksimurua. 
Pakasta pari tuntia. Kumoa jäätyneet konvehdit ja säilytä jääkaapissa. Nougat pehmenee nopeasti huoneenlämmössä.


Nougat brownies

1 tray
2 hours + freezing

BASE
250 g Reform Suklaakakku (Chocolate cake) Mixture
150 g of butter
1,5 dl of sugar
4 eggs
80 g crushed hazelnuts

TOPPING
5 bars of (5 x 50 g)Marabou Duppel Nougat
150 g dark chocolate
2 teaspoons of butter

DECORATION
Maltesers chocolate
sprinkles


Preheat oven to 180 degrees. Beat 150 g butter and 1,5 dl of sugar together. Add 4 eggs in turns with the flour mixture. Continue whipping for about 3 minutes at medium speed until the mixture is thicker and gets a brownish color. Add crushed hazelnuts. Spread the dough on a baking tray. Bake at the middle of the oven for about 20-25 minutes until the base looks ready. Let it cool.

Prepare topping: Crush dark chocolate. Melt the chocolate, nougat bars and butter gently in the microwave in a low power and mix until smooth. Spread over the cooled chocolate cake base. Decorate with Maltesers chocolate and sprinkles. Place into the refrigerator for a couple of hours. Cut into pieces.

Confectioneries

Nougat topping (see the recipe above)
sprinkles
crushed cookies

Use the excess nougat topping to make confectioneries. Add some sprinkles on the bottom of the ice-mold. Add some nougat topping. Add a crushed cookies on the surface. Freeze for a couple of hours. Undo frozen confectioneries and store them in the refrigerator. Nougat softens quickly at room temperature.



Rapea herätys aamuun

Crispy Wakeup Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen ka...